Informatii utile

Agitatoare submersibile HRS – design optimizat, funcționare impecabilă

Pentru ce se utilizează agitatoarele submersibile?

Mixere submersibile cu acționare directă sunt necesare în stațiile de epurare, în procesele de omogenizare, agitare, dizolvare de substanțe solide, prevenirea înghețului, precum și în alte aplicații cum ar fi amestecul de chimicale sau lichide vâscoase, ferme piscicole, lacuri artificiale, etc.

Cum funcționează agitatoarele HOMA HRS

Solidele fibroase din aceste medii sunt deosebit de dificile, deoarece duc la încărcarea cu materii solide a elicei care poate afecta grav performanța mixerului. Pentru a face față acestei provocări, departamentul de cercetare și dezvoltare al companiei HOMA, a proiectat o nouă elice pentru seria de agitatoare HRS/CHRS. Noul design prezintă eficiență optimă și previne în mod fiabil blocarea elicei prin eliminarea zonelor moarte de curgere din apropierea lamelor elicei.

Mixerele submersibile sunt adesea folosite pentru omogenizarea fluidelor. Cu toate acestea, substanța solidă acumulată, tinde să formeze fibre în apele uzate și poate provoca înfundarea, astfel reprezentând o amenințare semnificativă pentru aceste sisteme. Nu este ceva neobișnuit ca astfel de materii să fie prinse în jurul elicei, împiedicând-o să se rotească așa cum ar trebui, riscând astfel ca unitatea să eșueze complet.

Un nou design ce oferă funcționare impecabilă

Pentru acest tip de agitator HRS, producătorul german HOMA a dezvoltat o abordare care se concentrează pe capacitatea sistemului hidraulic de a rezista la astfel de elemente fibroase: un nou design al elicei previne înfundarea, garantând astfel performanțe consistente. În plus, construcția agitatorului din oțel inox este rezistentă atât la coroziune, cât și la uzură cauzată de elemente abrazive.

Elicea a fost proiectată cu ajutorul unui computer. S-au efectuat numeroase studii și analize detaliate pentru a culege cât mai multe informații cu scopul de a îmbunătăți punctele slabe ale elicei anterioare. Odată ce datele au fost analizate, HOMA a proiectat sistemele sale cu opt și doisprezece poli pentru a include elice turnate, acestea permițând o foarte bună optimizare a debitului. În combinație cu proprietățile de mixare ale motorului, acesta a produs performanțe excelente atât în ceea ce privește puterea de tracțiune, cât și puterea de mixare.

Fiind motoare de viteză mare, cu acționare directă, agitatoarele HRS realizează o tracțiune cuprinsă între 125 N și 3000 N la dimensiuni ale elicei cuprinse între 230 mm și 700 mm, în funcție de seria motoarelor.

Profil de utilizare versatil datorită unui design deosebit de robust

Agitatoarele HRS se remarcă față de alte modele de pe piață datorită ingineriei lor extrem de compactă și robustă. Sistemele anterioare, erau deseori supuse uzurii din cauza elementelor abrazive din apele reziduale, arborele cu două etanșări mecanice realizate din SiC/SiC rezistent la coroziune – combinat cu doua inele radiale adiționale ale arborelui care rulează pe butucul elicei acoperit cu carbon – garantează cea mai bună protecție posibilă împotriva pătrunderii materiilor solide.

Unitatea asigură astfel o funcționare fără probleme chiar și în cele mai dificile condiții și este potrivită în special pentru bazine de dimensiuni mai mici și care au o proporție mai mare de solide. Astfel sistemul poate fi utilizat nu numai pentru aplicații precum omogenizarea nămolului, eliminarea depozitelor și îndepărtarea gheții, ci și pentru piscicultură și în bazinele de răcire. Modelele din seria (C) HRS, pot fi utilizate chiar și în medii agresive din punct de vedere chimic. Ceea ce diferențiază aceste produse de modelele HRS este prezența garniturilor FPM suplimentare și a carcasei din oțel inox, versiunile HRS fiind fabricate din fontă.

Instalare simplă

Agitatoarele convenționale sunt adesea dificil de montat, deoarece dispozitivele staționare disponibile pe piață nu au deseori flexibilitatea necesară în ceea ce privește instalarea. Cu toate acestea, sistemele HRS au un design modular, prin intermediul căruia pot fi adaptate la tuburi pătrate cu dimensiunea nominală de 60, 80 sau 100 mm, în funcție de cerințe. Aceasta înseamnă că clienții noștri pot instala unitățile în mod flexibil și individual oricum consideră ca fiind cea mai bună poziție. Alternativ, echipa HIDRONIC poate efectua instalarea, iar la cerere compania oferă și instruire tehnică pentru clienții săi.

Pe lângă aceste avantaje, designul modular al unităților facilitează și demontarea. Noile modele de agitatoare HOMA pot fi ușor demontate cu instrumente obișnuite, în beneficiul echipei de service care instalează, dar și al clienților, “la urma urmei, un proces rapid de demontare economisește timp” spune Mr. Pascal Merz, Design Engineer la HOMA Germania.

*Sursa : Homa Pumpenfabrik GmbH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *