Informatii utile

Ce ar trebui să știm despre apele subterane?

Planeta noastră și umanitatea depind în totalitate de apă pentru a supraviețui. Cu toate acestea, 2 miliarde de oameni nu au apă potabilă astăzi. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această resursă critică, lumea se reunește în fiecare an, pe data de 22 Martie pentru a sărbători Ziua Mondială a Apei. Anul acesta tematica sărbătorii face referire la apele subterane – a face invizibilul vizibil.

Ce ar trebui să știm despre apele subterane?

1. Acestea joacă un rol esențial pentru adaptarea la schimbările climatice

În multe locuri, activitățile umane poluează apele subterane, iar în alte locuri nu știm câtă apă se află în subteran. Este responsabilitatea noastră de a lucra împreună pentru a gestiona în mod durabil această resursă prețioasă.

2. Sunt o comoară ascunsă care ne potolește setea 

Apele subterane sunt invizibile, dar impactul lor este vizibil oriunde. Chiar sub picioarele noastre, apele subterane sunt o comoară ascunsă care ne îmbogățește viața și fără de care nu putem supraviețui.

3. Ultimele tendințe în domeniul apei creează impuls pentru schimbare

Până la data de 22 Martie, oameni și organizații găzduiesc evenimente de Ziua Mondială a Apei și participă la campania publică globală. Chiar de ziua Mondială va fi lansat Raportul ONU privind dezvoltarea sectorului apei în lume.

Focusul principal al Zilei Mondiale a Apei este realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă și anume: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

 

Hidronic, este un jucător activ în ceea ce privește dezvoltarea sectorului apei în România.

Sărbătorim Ziua Mondială a Apei cu bucurie și continuăm să fim un pilon important în asigurarea nevoilor de apă și canalizare de pe teritoriul României.

Împreună #Mișcămapa și #Menținemviața.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *