Informatii utile, Uncategorized

Noua serie de pompe cu tocător HOMA ALLIGATOR

Noua serie de pompe cu tocător ALLIGATOR, garantează o eficiență ridicată fără a compromite performanța de tăiere

Solidele problematice precum prosoapele sanitare, pungile de plastic, textilele și lemnul se găsesc tot mai des în apele uzate. Prin urmare, stațiile de pompare și de epurare își ating din ce în ce mai mult limitele, iar unitățile se înfundă și se defectează.

Acum când costurile scăzute ale ciclului de viață joacă un rol din ce în ce mai important, HOMA Pumpenfabrik oferă o soluție eficientă și fiabilă din punct de vedere energetic, pentru zonele în care este necesară o înălțime de pompare mai mare, dar în același timp se așteaptă o cantitate mare de solide: seria de pompe cu tocător, denumită Alligator.

Noul rotor dezvoltat din seria Alligator permite o funcționare eficientă printr-un sistem de tăiere puternic.

Datorită utilizării fontei cu un conținut ridicat de crom, foarte durabilă, componentele principale care sunt supuse celor mai multe solicitări, sunt fiabile chiar și cu substanțe abrazive precum nisipul.

În premieră, HOMA va prezenta noile pompe cu tocător Alligator la Târgul Internațional de Specialitate #IFAT în München.

“Cele mai mici costuri posibile ale ciclului de viață devin din ce în ce mai importante în aplicațiile de apă și apă uzată”, explică Konstantin Pörsch, manager de proiect în departamentul de proiectare și dezvoltare la HOMA Pumpenfabrik GmbH. “Există o cerere tot mai mare pentru pompe fiabile, care economisesc energie și ating înălțimi ridicate de pompare cu eficiență sporită.” Cu noua serie de pompe cu tocător Alligator, care va fi disponibilă și cu versiune anti-ex, HOMA a venit cu un răspuns deosebit de eficient la această cerere.

Sistemul de tăiere, mărunțește toate solidele, păstrând o eficiență ridicată

“Scopul nostru a fost să atingem presiuni mari în interval de debit mediu”, raportează Konstantin Pörsch. Fără să scadă viteza pompei, eficiența îmbunătățită a însemnat că un motor mai mic, mai ieftin și mai economic din punct de vedere energetic decât  alte pompe din același domeniu de funcționare, era suficient. Pentru a realiza acest lucru, HOMA a dezvoltat un nou sistem de tăiere, care mărunțește și îndepărtează eficient cantități mari de solide cum ar fi: șervețele igienice rezistente la rupere, pungi de plastic și lemn care ajung în apele uzate prin intermediul apelor de suprafață.

Rotorul conceput special, are freze integrate și o rază cu muchii ascuțite de 10 mm până la placa de uzură, care este de asemenea echipată cu propriul sistem de tăiere.

Acest design permite celor două componente centrale să lucreze împreună pentru a prinde solidele, a le descompune și în cele din urmă a le îndepărta din zona de aspirație prin caneluri integrate în placa de uzură.

Pentru a permite o eficiență mai mare fără a compromite performanța de tăiere, paletele rotorului se curbează puternic înapoi.

Drept urmare, în versiunea de 50 Hz, se poate obține un debit de până la la 130 m³/h și o înălțime de pompare de până la 57 mCA cu un consum de energie de la 5 până la 12 kW. În versiunea de 60 Hz, cu un consum de energie de la 8 la 20 kW, sunt posibile debite de până la 140 m³/h și înălțimi de pompare de până la 82 mCA. Capacul de aspirație montat pe carcasa pompei poate fi folosit și pentru a regla distanța de tăiere dintre rotor și placa de uzură cu ajutorul a șase șuruburi de fixare. „Punctele forte ale noii noastre serii Alligator, care este disponibilă pentru montare imersată, precum și pentru instalarea uscată, sunt eficiența mare și sistemul de tăiere, împreună cu o durată lungă de viață”, adaugă Konstantin Pörsch.

Costuri de viață reduse datorită designului rezistent la uzură

Pentru a obține nu numai cele mai bune valori de eficiență posibile acestor tipuri de aplicații pentru ape uzate, ci și pentru a reduce costurile ciclului de viață în ansamblu, HOMA acordă o mare importanță funcționării cu întreținere redusă pe lângă eficiență.

Rotorul și placa de uzură, care sunt componentele supuse celor mai multe solicitări, sunt realizate din fontă îmbunătățită cu adaos de crom răcită, extrem de durabilă, care rezistă chiar și la substanțe abrazive precum nisipul din mediul pompat. În plus, sistemul hidraulic a fost proiectat pentru domeniul de funcționare folosind dinamica fluidelor computaționale (CFD) pentru a crește eficiența și pentru a elimina orice posibilitate de acumulare de solide, care poate afecta negativ performanța și poate duce la defecțiuni ale pompei. „Cu noul sistem de tăiere dezvoltat, pompele Alligator pot descompune eficient toate solidele din apa reziduală și le pot transporta departe, economisind atât energie, cât și costuri de întreținere, datorită eficienței ridicate și materialelor rezistente la uzură”, rezumă Konstantin Pörsch. „Acest lucru le face deosebit de potrivite pentru aplicațiile de apă uzată care necesită presiune mare de pompare, dar care, în același timp, trebuie să facă față multor tipuri diferite de solide.”

HOMA va prezenta pentru prima dată noua serie de pompe cu tocător Aligator la IFAT 2022 care va avea loc la München. Aceasta și alte inovații, vor fi explicate și demonstrate de echipa de vânzări HOMA în Hala B1 la Standul 429/528.

*Sursa: Homa Pumpenfabrik GmbH

One thought on “Noua serie de pompe cu tocător HOMA ALLIGATOR

  1. badin.ro spune:

    Va multumim ca ati impartasit aceste lucruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *