telefon: +(40) 264 277 070

fax: +(40) 264 270 071

e-mail:  office@hidronic.ro

Contact

Statii de Pompare cu Separare de Solide

Statiile de pompare a apei uzate cu sistem de separare a substantelor solide sunt recomandate a fi folosite in zonele cu o topografie variata – in zone cu densitate redusa a populatiei, la gospodarii si instalatii industriale situate la o distanta considerabila de reteaua de canlizare, precum si in zonele urbane. Hidronic vă oferă stații standardizate cu capacități până la 300 m3/h (la cerere se pot furniza și pentru debite mai mari).

S-a observat o crestere a concentratiei de substante solide in apele uzate, datorata economiei de apa, fapt care recomanda statiile de pompare cu separare de solide ca fiind solutia ideala pentru astfel de aplicatii. (vezi Tabelul 1)

Decizia cu privire la soluția care trebuie aplicată – care este alegerea între o stație de pompare tradiționala (umeda) și o stație de pompare uscata (cu separare de solide) sau opțiunea intermediara – o stație de pompare uscat (o stație de pompare fără separare a solidelor) – se face de comun acord între investitor, utilizator și proiectant.

Stații de pompare

Stație de pompare umedă

Stație de pompare uscată

Stație de pompare cu separare de solide

Separare de solide

nu există

nu există

separator cu clapetă elastică

Eliminarea mirosului

parțial

bună

completă

Servisare ușoară

nivel scăzut

nivel mediu

nivel ridicat

Costul investiției

nivel scăzut

nivel ridicat

nivel ridicat

Costul energiei electrice

nivel ridicat

nivel ridicat

nivel scăzut

Costul servisării

nivel ridicat

nivel mediu

nivel scăzut

 

Stațiile de pompare cu sistem de separare de solide sunt fabricate în conformitate cu Directiva Europeană 89/106/CEE, standard EN 12050-1:2002, având de asemenea și marcajul CE. Alte directive care sunt respectate:

• directiva 89/106/EEC, referitor la constructia produselor;

• directiva 73/23/EEC, referitor la echipamente electrice;

• directiva 89/336/EEC, referitor la compabilitatea electromagnetica;

• directiva 98/37/EC, referitor la masini, echipamente.

Principalele lor avantaje sunt:

 • Separarea de solide crește eficiența (transpusă într-un consum mai redus de energie) și fiabilitatea sistemului.
 • Se reduce numărul de înfundări, deoarece solidele nu mai intră în contact cu rotorul pompelor.
 • Camera de reținere etanșă este echipata cu un filtru anti-miros care elimina complet mirosul neplăcut.
 • Servisarea elementelor tehnologice ale unuia dintre cele 2 cicluri ale afluxului, chiar și în timpul funcționării stației de pompare
 • Acces rapid și ușor la toate elementele tehnologice ale sistemului – pompe, separator, clapete elastice ale separatorului, clapete de sens, distribuitor aflux.
 • Rezistență la coroziune datorită faptului că sunt construite din oțel inox și PEHD.

Principii de lucru ale stațiilor de pompare cu separare de solide

Apa uzată curge prin conducta de intrare în distribuitor, de unde este dirijată la cele două cicluri de aflux separate. Distribuitorii au formă special concepută pentru a minimiza riscul de blocaj, iar cele două ferestre de inspecție independente au rolul de a asigura un control eficient. Apoi, apa uzată curge în separatorul, în care solidele sunt oprite cu ajutorul clapetelor elastice. Apele uzate fără solide curg în camera de reținere, iar apele uzate care conțin solide rămâne în separator. La atingerea nivelului maxim al apei uzate în camera de reținere, una dintre pompe este pornită și apa uzată este pompată afară, împreună cu solidele din separator. Acest mod de operare se repetă în cicluri, iar pompele funcționează într-un sistem alternativ.

Structura stațiilor

Ținând cont de cerințele clientului, precum și de condițiile de sol și apă, modulele de separare de solide pot fi montate într-un rezervor etanș din beton, beton polimer, PE-HD sau alt material rezistent și etanș. Gravitația și ventilația mecanică asigură schimbul de aer constant în interiorul corpului. O gură de vizitare situat la dala de acoperire permite intrarea la partea interioară a rezervorului pentru întreținere.

Modulul stației de pompare este facut in intregime din otel inoxidabil. Aceasta elimină necesitatea de acoperiri cu straturi suplimentare de anti-coroziune și asigură o viata lunga. Trapele de inspecție sunt situate la partea superioară a modulului stației de pompare, fapt care permite monitorizarea camerei de reținere în timpul funcționării acestuia.

Separatoarele de solide (cu clapete elastice) sunt instalate în afara modulului, în fața fiecărei pompe. Acest lucru permite controlul și serviciile de mentenanță ale separatoarelor în timpul funcționării stației de pompare – la acel moment dispozitivul funcționează în timpul celui de-al doilea ciclu.

Pompe sunt de înaltă eficiență, potrivite pentru operarea „uscată”, versiunea submersibilă cu o manta de răcire, cu grad de protecție IP68 a.

Armăturile constau în principal de supape de sens și vane de închidere. Supapa de tip bilă oprește afluxul atunci când este atins nivelul maxim al apelor uzate în camera de reținere. Locația vanelor de închidere, permite oprirea unui ciclu pentru a efectua servisarea lui fără a opri funcționarea stației de pompare.

Conductele care leagă dispozitivul cu colectorul de evacuare poate fi fabricat din otel rezistent la acizi sau PE-HD, în funcție de cerințele din proiect.

Instalații suplimentare care pot fi incluse în dotarea standard sunt: ​​

 • scară de oțel rezistent la acizi, echipată cu trepte anti-alunecare
 • iluminat interior
 • senzor de inundații și de comnadă pompă de drenaj
 • debitmetru electromagnetic
 • etc.

Panoul de control, (produs în conformitate cu Directivele 2006/95/CE și 2004/108/CE), constituie un echipament standard care însoțește stațiile de pompare. La cererea clientului, se poate asigura integrarea lui in sisteme de monotorizare tip SCADA, precum și personalizarea lui conform cu cerințele acestuia.Completaţi numele.


Completaţi adresa de e-mail.


Completaţi mesajul.
Mesajul dvs a fost trimis cu succes.
Eroare la serverul de mail!
Completaţi numele.
Completaţi adresa de e-mail.
Completaţi mesajul.
Mesajul dvs a fost trimis cu succes.
Eroare la serverul de mail!